Menu Close

Festivaalin avajaispäivänä sunnuntaina 1.11. klo 16:00 alkaen festivaalilla on kunnia saada vieraakseen maailman nopeimmin kasvavan globaalin ympäristöliikkeen EXTINCTION REBELLIONIN Jyväskylän paikallisryhmän edustajia. Extinction Rebellion eli Elokapina vaatii Marinin hallitusta julistamaan Suomeen ilmastohätätilan ja pyrkii nostamaan ilmastokriisin ratkaisun päätöksenteon ykkösprioriteeksi väkivallattoman suoran toiminnan ja kansalaistottelemattomuuden keinoin.

Elokapinan toiminta ja etenkin Suomen poliisin väkivaltainen suhtautuminen liikkeeseen sai lauantaina 3.10. laajaa näkyvyyttä liikkeen suljettua protestina Helsingin Kaisaniemenkadun autoliikenteeltä, jolloin poliisi suihkutti väkivallattomia, maassa istuvia mielenosoittajia toistuvasti silmiin lähietäisyydeltä pippurisumutteella. Sumutuksen jälkeen poliisi esti useaa elokapinalaista saamasta ensiapua esimerkiksi ottamalla pois vesipulloja. Pippurisumutteen käyttö oli kaiken lisäksi turhaa, sillä se ei nopeuttanut mielenosoituksen hajottamista millään tavalla.

Tervetuloa kuulemaan tarkemmin n. 16:00 – 17:00 välisenä aikana sunnuntaina 1.11. Ilokiven saliin Elokapina Jyväskylän toiminnasta ja sen tavoitteista. Tilaisuus on avoin kaikille (salin maksimikapasiteetti 50 henkeä) ja siihen ei myydä erillisiä lippuja.

Avajaispäivän ohjelmisto:

14:00 Sorcières, mes soeurs + Sorcière Queer + Starhawk
& Riikka Ala-Hakula: Noidan poliittinen hahmo (10€/12€)

16:00 Elokapina Jyväskylä esittelee toimintaansa (ilmainen)

17:30 Anerca – elämän hengitys (10€/12€)

19:30 Walkabout (10€/12€)

Tutustu ja seuraa Elokapinaa:

Elokapina Suomi

Elokapina Jyväskylä