Menu Close

Lauantaina 9.11. klo 17:00 alkaen esitettävät Yksittäistapaus-lyhytelokuvat ovat viidentoista elokuvantekijän, taiteilijan, tutkijan ja yhteiskuntavaikuttajan kollektiivisesti toteuttama elokuvatapaus. Elokuvat tuovat esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa. Elokuvasarjan lyhytelokuvat ovat fiktiota, mutta käsikirjoitukset ovat lähtöisin kirjoittajien omista tosielämän havainnoista.

Yksittäistapaus kuvaa arkisia hetkiä, joita olemme oppineet pitämään normaaleina, mutta jotka tarkemmin katsottuna osoittautuvat absurdeiksi. Yksittäistapauksen yhdestätoista tarinasta kuusi on ollut pohjana pitkälle elokuvalle Tottumiskysymys. Lyhytelokuvat syventävät Tottumiskysymys-elokuvan aloittamaa keskustelua kuvaamalla sukupuolittuneita valtarakenteita laajemmin.

Näytöksen yhteydessä järjestetään keskustelutilaisuus, jonka panelistit julkaistaan myöhemmin. Ennakkoliput näytökseen ovat nyt myynnissä täällä!

Sarjan elokuvat: Pysäkki / A Stop (Elli Toivoniemi), Pikku juttu / No Big Deal (Alli Haapasalo), Buduaar / Boudoir (Reetta Aalto), Play Rape (Anna Paavilainen), Tyttöbileet / Girl Thing (Inari Niemi), Läski / Fat (Kirsikka Saari), Juhlatunnelma / Festive Spirit (Jenni Toivoniemi), Ei mitään hätää / It’s All Right (Miia Tervo), Unelmaduuni / Dream Job (Tine Alavi), Shake! (Sonya Lindfors ja Aino Suni) ja Let Her Speak (Ulla Heikkilä).

Sarjan ikäraja on 12, kaikki elokuvat on tekstitetty englanniksi.